Samantha Martin & Delta Sugar

Datum: 
Thursday, February 28, 2019 - 21:00
Organisator: 
Del.Rockfest
vvk: 
12EUR
add: 
15EUR

Samantha Martin is een Canadese zangeres met een buitengewone kracht en diepgewortelde emotie. Als je naar Samantha luistert wordt je dadelijk geraakt door haar omvangrijk stemgeluid dat gedrenkt is in whisky en verwoest door sigaretten. Ze slaagt er moeiteloos in om een oneindige reeks van emoties over te brengen, waardoor je het ene moment tranen in de ogen krijgt en het andere moment je ziel voelt opbeuren met gevoelens van hoop, verlangen en geloof. Als vocaliste liggen haar wortels bij de grote krachtige en sterke vrouwenstemmen belichaamd door zangeressen als Marion Williams, Mavis Staples, Etta James, Tina Turner, Bettye LaVette, Lucinda Williams en misschien nog het meest bij Bonnie Bramlett.

Als songwriter maakt ze gebruik van black gospel en Southern soul met een vleugje roots country en sixties pop terwijl haar teksten een oude ziel suggereren met wijsheid die haar leeftijd te boven gaat. In 2004 maakte Samantha Martin haar debuut met de EP 'Fade'. Een jaar later verhuisde ze naar Toronto en daar bracht ze in 2008 haar debuutalbum 'Home' uit. In 2012 verscheen met 'Samantha Martin & The Haggard' een uitstekende opvolger. Even later richtte Samantha een nieuwe begeleidingsband op die de naam Delta Sugar kreeg. De Delta geïnspireerde en de man van de verbogen gitaarlijnen Michael McCallum volgde haar.

Met haar nieuwe formatie nam Samantha het album 'Send The Nightingale' in 2015 op en op dat album horen we naast de stem van Samantha ook de stemmen van haar twee co-zangeressen Sherie Marshall en Stacie. Met hun drie zorgen ze voor het vocale mengsel dat Delta Sugar produceert, namelijk pure, onvervalste neuron tintelende magie waarbij de som nog rijker is dan de al zielsmeltende delen. 'Send The Nightingale' kreeg in 2016 vier Maple Blues nominaties en bracht de band naar alle grote Canadese festivals. 2018 zou wel eens het jaar van Samantha Martin & Delta Sugar kunnen worden.

Op 27 april verscheen hun nieuwste album 'Run To Me' met als producer Darcy Yates en het album is een enorme stap voorwaarts voor zowel Martin als Delta Sugar. In de loop van de tien tracks van het project, waarvan elk lied geschreven werd door Martin solo of in combinatie met Curtis Chaffey of Suzie Vinnick, verkent het album het volledige bereik van de wisselvalligheden van liefde, verlangen, verraad en soms emotionele en seksuele bevrediging. De teksten zijn doortastend en de harmonie├źn en arrangementen roepen het beste uit de soulklanken van Stax Records en hedendaagse artiesten als Leon Bridges, Sharon Jones en Lee Fields op.

bron : http://www.concertmonkey.be/albumreviews/samantha-martin-delta-sugar-run-me