Dirt River Radio

Datum: 
Wednesday, October 1, 2014 - 21:15
Organisator: 
Delrockfest
vvk: 
10EUR
add: 
10EUR
Dirt River Radio

Begin vorig jaar verscheen het debuutalbum “Beer Bottle Poetry” van de uit het Australische Melbourne afkomstige kwintet ‘Dirt River Radio’. Deze groep ontstond al in 2007 toen de twee zangers en gitaristen Danger Alexander en Heath Brady elkaar ontmoeten en besloten om samen iets te gaan doen in de muziek. Toetsenist Cam Adams, bassist Anthony Casey en drummer Mike Saunders vervolledigden het vijftal en de band begon op country, folk en rock geïnspireerde songs te componeren en op te nemen.

Nu is er al een opvolger voor die debuutplaat klaargestoomd in de vorm van het album “Come Back Romance, All Is Forgiven” met tien nieuwe composities waarin ‘Dirt River Radio’ aantoont dat ze heel snel aan maturiteit hebben gewonnen en aantonen dat ze klaar zijn om de wereld met hun muziek te gaan veroveren.

De gitaarriffs in de meeste songs zijn bepalend voor de sound van ‘Dirt River Radio’. De liedjes zelfs variëren tussen uptempo rocknummers zoals “Chase The Sun” en “I’ll Be The One” en rockballads zoals “Ballad Of Broken Man”, “American Beer”, “South Street” en countrynummer “A Song For You”.

“All My Friends” (zie video) is een regelrechte pianoballad die bij ons herinneringen oproept aan Bruce Springsteen, maar die evenzo sporen van Randy Newman als van ‘The Pogues’ vertoont. Ook de rockballad “Devil On The Road” en het sterk gebrachte “The River” (niet de gelijknamige song van Bruce) kunnen ons met het grootste gemak bekoren.

Dit is een leuk schijfje dat we nu nog eens snel gaan laten herstarten in de cd-speler. Er zal binnen enkele maanden trouwens al een opvolger van ‘Dirt River Radio’ op de markt worden gebracht met het album “Rock’n’Roll Is My Girlfriend”, maar dat is dan wel voer voor een nieuwe recensie op deze pagina’s. De groep zal na de release van die nieuwe plaat trouwens ook naar Europa afzakken om hier voor de nodige promotie rond het album en voor een serie live optredens te zorgen.

bron : rootstime.be