Dirty York

Datum: 
Thursday, May 9, 2013 - 21:15
add: 
10EUR

Dirty York uit Australië steekt met hun tweede release Say Goodbye To Diamonds de Black Crowes naar de kroon en slaagt daar prima in met een stevige plaat vol blues- en Southernrock. The Black Crowes meets de Dirty Sweet met een flinke scheut Down Under zelfverzekerdheid.

Dirty York komt uit Melbourne, is opgericht in 2007 en bestaat uit Shaun Brown (zang, harp), Benny James (leadgitaar, backing vocals), Luke Teys (gitaar, backing vocals), Luka Szpakolski (drums) en Todd Richmond Bennett (bas, backing vocals). In 2009 verscheen hun debuutalbum Waiting On St. George. De band heeft het podium gedeeld met nationale en internationale artiesten als Dallas Crane, Tim Rogers, Greg Allman, Black Country Communion, Kyuss, Cheap Trick, Paul Weller en Ozzy Ozbourne.

Say Goodbye To Diamonds is nu wereldwijd uitgebracht. Het album is een kruising tussen mijn drie favoriete Crowes-albums: het frisse en spontane van Shake Your Money Maker, de scherpe productie van en samenzang op The Southern Harmony and Musical Companion en het met sterke riffs beladen en stevig rockende By Your Side. Giet daaroverheen de rammelende, gruizige en vet aangezette blues van Dirty Sweets Of Monarchs And Beggars en je hebt een erg fijne plaat die bijzonder makkelijk in het gehoor ligt, mede door de pakkende riffs.

Het aanhalen van genoemde invloeden wil niet zeggen dat Dirty York geen eigen geluid heeft, in tegendeel zelfs. De songs op de plaat zijn geworteld in hedendaagse invloeden en blijven tegelijkertijd trouw aan de ‘Old School’ Southern rock en blues. Niettemin is een vergelijking met de Crowes al snel gemaakt na het beluisteren van deze plaat.

bron : http://www.bluesmagazine.nl