Geppetto & the Whales

Datum: 
Saturday, October 15, 2011 - 21:00
Organisator: 
Early Birds - i.s.m. Jong Oostende

'Oh My God', de eerste single van dit vijftal kleurde mee de zomer van Radio 1 en maakte de weg vrij naar de zomerfestivals van 2011. Het publiek werd telkens opnieuw verrast door hun aanstekelijke live-set. Hoogtepunten waren ondermeer Festival Dranouter en Maanrock.

De tweede single 'Juno' deed het zelfs nog beter en steeg tot de 6e plaats in De Afrekening van Studio Brussel en tot de 3e plaats in de Vox-lijst van Radio 1. Beide omroepen draaiden deze single intens.

Op 25 maart was Geppetto & The Whales één van de tien finalisten van Humo's Rock Rally.

De pers was zeer lovend. De Morgen had het over :
“… geen andere act in de line-up speelde zo genadeloos strak of kwam zo zelfverzekerd voor de dag. Muzikaal waren echo's troef: de wondermooie meerstemmigheid leenden ze bij Fleet Foxes, de banjo herinnerde aan Mumford & Sons en de songs deden denken aan alles tussen My Morning Jacket en Crowded House. Die melange van Americana en pop sloeg gensters.”

De Standaard schreef :
“Pers -en publieksfavoriet Geppetto & The Whales schoot energiek uit de startblokken met een song die het felste van My Morning Jacket benaderde. Dat hoge niveau hield de band drie songs zonder moeite vol. De jachtige ritmes van Arcade Fire, de harmoniezang van Fleet Foxes, de folky flavour van Mumford & Sons: zo mix je die dus tot een elegant geheel. Hun drie gitaren trokken een forse geluidsmuur op en de dynamiek zat meer dan snor. Als Geppetto een plaat uitbrengt, kopen we ze.”

In België is de status van de groep ondertussen fors gestegen, maar ook in Nederland worden ze getipt als een van dé opkomende bands.

Momenteel legt de band de laatste hand aan hun EP, die ze begin maart in studio La Chapelle opnamen olv. Pascal Deweze (Broken Glass Heroes, Sukilove, Metal Molly).

Een eerste single hieruit wordt verwacht begin meil. De EP volgt na de zomer.
Een eerste full album verschijnt in 2013.