Slydigs

Datum: 
Sunday, February 23, 2014 - 21:00
Organisator: 
No L
vvk: 
10EUR
add: 
10EUR
Slydigs

Manchester, de stad die ons al jaren erg goede muziek brengt: The Smiths, Buzzcocks, The Chemical Brothers, The Hollies, Joy Division, Oasis, The 1975 en New Order zijn maar enkele voorbeelden.
Slydigs past in dit rijtje. Een groep jeugdvrienden die klaar is de wereld te veroveren: Dean Fairhurst (teksten/zang/gitaar), Louis Menguy (teksten/gitaar), Ben Breslin (bas) en Peter Fleming (drum).
Live blaast de band je omver met een stevige portie rock’n’roll. In hun muziek hoor je invloeden van The Rolling Stones, met een gebroken stem die doet denken aan Kelly Jones van de Stereophonics. Als je het zo bekijkt, kan het eigenlijk al niet foutlopen!
De sterkte van Slydigs zit hem in hun positieve attitude, een look om U tegen te zeggen maar ook nummers die over liefde « Love That Keeps On Giving » en sex « Bang Bang & My Bullet Was Gone » gaan, dit maakt hen tegelijkertijd teder en In Your Face!
Menige positieve recensies verschenen van hun debuutalbum « Never To Be Tamed » een 9/10 van Vive Le Rock Magazine en 4/5 van The Big Cheese. Het Britse muziekblad NME zette de track « Electric Love » in hun ‘RADAR’ sectie en “Top Tracks To Listen To This Week” playlist. En dat is niet alles: “Bang, Bang & My Bullet Was Gone” werd opgepikt door de BBC en het Old Trafford stadion speelt de song regelmatig tijdens halftime.
Mick Jones van The Clash en Paul Weller hebben hun liefde voor de groep al uitgesproken. Rest hen nog de juiste producer te vinden voor de geplande EP en dat moeilijke tweede album…

Meer info & contact: jennifer.smits@gmail.com // 0032 494 84 78 95