The Rolls

Datum: 
Monday, May 20, 2019 - 20:00
vvk: 
10EUR
add: 
12EUR
The Rolls @ Manuscript Oostende

The Rolls is een nieuwe band ontstaan rond zanger-gitarist Derek die met quotes en gedichten van de Amerikaanse schrijver Charles Bukowski 18 liedjes componeerde met JJ Cale als belangrijkste muzikale inspiratiebron. Naast de stevige rock van en met Derek & The Dirt is er nu ook plaats voor de zachtere roll van The Rolls.

Bruno Deneckere is de gedroomde gitarist voor deze band, die hier de akoestische gitaar inruilt voor een electrische Telecaster, waarop hij zijn talent als gitarist nog meer laat openbloeien. Derek en Bruno kennen mekaar al 30 jaar van o.a. Dylantributes en het Gentse muzikantencollectief Het Gespuis. Ze speelden al vaker op mekaars platen en deelden in vele bezettingen het podium, ook als duo. Bassist Mario Vermandel en drummer Tony Gyselinck spelen al sedert de jaren ‘80 samen in vele jazzcombo’s en begeleiden toppers als Rony Verbiest, Jan De Wilde, Roland Van Campenhout en Steven Debruyn…en zelfs Toots Tielemans.

Straks 25 jaar geleden, op 9 maart 1994 overleed Charles Bukowski in San Pedro, Californië. Op diezelfde dag werd in België de cd “OK Charles” van Derek zijn toenmalige groep “Weez!” gereleased. Een macaber toeval, want de cd titel verwees naar Bukowski. Derek was al fan maar de daaropvolgende jaren las en herlas hij het volledige oeuvre dat deels postuum werd uitgegeven. Woord en muziek ontmoeten elkaar, een rode draad in het werk van Derek, want hij zette eerder ook al Allen Ginsberg, Louis Paul Boon, Jotie T’Hooft en Arthur Rimbaud op muziek.